“Jedino zdravlja i znanja nikad nije dosta.”

— N. Bulat

dr Rohaček Boženka

Specijalista ginekologije i akušerstva

Prim dr Ljiljana Ivanović

Specijalista ginekologije i akušerstva

Specijalista ginekologije i akušerstva.

Autor i koautor mnogih naučnih radova od kojih se neki mogu naći i na Research gate.

Članica SLD-DLV i organizacije ESGO

 

Specijalistički ginekološki pregled

Ginekološki pregled je skup dijagnostičkuh procedura pomoću kojih se utvrđuje zdravlje ženskog genitalnog trakta. Pre pregleda ne savetuje se upotreba vaginaleta tri večeri. Pregled traje oko 30 minuta, po potrebi i duže. Uobičajeni pregled obuhvata pregled spoljnih genitalija, pregled zidova vagine pomoću spekuluma i kolposkopa, pregled grlića pod kolposkopom i uzimanje PAPA brisa i vaginalnog sekreta, bimanuelni pregled ginekologa kojim se pregledaju karakteristike grlića, tela materice, jajovoda i jajnika.

Kolposkopija

Kolposkopija je bezbolna metoda detaljnijeg ginekološkog pregleda koji traje 5-10 min, i omogućava detaljni prikaz sa uvećanjem, te sledstveno olakšanu dijagnostiku promena na grliću materice. Na osnovu nalaza se lakše može doneti dalji plan lečenja i dalja dijagnostika.

CTG

Kardiotokografija (CTG) je grafički prikaz rada srca ploda i aktivnosti mišića zida maternice tokom trudnoće. Otkucaji srca ploda beleže se pomoću posebnih sondi koje se postavljaju na prednji trbušni zid. U uređaju se različiti impulsi pretvaraju u signale, prikazuju na monitoru i beleže. Na osnovu izgleda linija (grafika), određuje se stanje ploda, kao i njegova eventualna ugroženost tokom trudnoće.

Cenovnik

Specijalistički pregled sa ultrazvukom 4000,00

Pre dolaska molimo Vas da telefonski zakažete (069 782 890)